Çınarlık Ortaokulu’nda Deprem Haftası ve Afet Risk Azaltma Günü Etkinlikleri

Çınarlık Ortaokulu’nda Deprem Haftası ve Afet Risk Azaltma Günü Etkinlikleri

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası ve 13 Ekim Dünya Afet Risk Azaltma Günü kapsamında, öğrencilerimize acil durumlarla ilgili eğitim verildi ve tatbikat düzenlendi.

Okul Müdür Yardımcısı Semih ÖZYURT, deprem ve diğer afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaparak, “Ülkemiz deprem kuşağında yer alan bir ülke. Bu nedenle deprem gerçeğini unutmamalı ve her an depreme hazır olmalıyız. Okulumuzda, öğrencilerimize ve personelimize, deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiğini öğretiyoruz. Ayrıca, okulumuzun deprem güvenliği için gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.

Verilen eğitim kapsamında : Deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler, afet çantası hazırlama, afet planı oluşturma, Çök-Kapan-Tutun hareketi, tahliye yöntemleri ve ilk yardım konuları anlatıldı. Eğitimin ardından, okulda deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, öğrenci ve personel, siren sesiyle birlikte deprem anında nasıl davranacaklarını uyguladılar. Sarsıntı durduktan sonra, önceden belirlenen toplanma alanına güvenli bir şekilde tahliye oldular.

Okulumuzda yapılan bu tür etkinliklerle, öğrenci ve personelin deprem bilincini artırmayı ve afetlere karşı hazırlıklı olmayı amaçlıyoruz

06.03.2024 53