KODLA TRAFİK

7-22 Ekim AB Kod Haftası kapsamında Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İsmail Hakkı ŞAHİN ve öğrencileri "KODLA TRAFİK" etkinliği düzenliyorlar. Tinkercad web sayfasını kullanarak düzenlenen etkinlikte: Öğrencilerle birlikte ARDUINO, ledler ve blok kodlama bileşenleri kullanılarak trafik lambaları tasarlanacak. Bu etkinlikle öğrencilere blok kodlama, arduino, devreler konularında bilgiler verilecek. Temel kavramlar anlatılacak. Çevremizdeki trafik ışıkları da dahil olmak üzere bir çok sistemin ve elektronik cihazların kodlarla çalıştığı konusunda farkındalık oluşturulacak. Yazılım, kodlama, robotik gibi konuların aslında çok karmaşık olmadığı, bu konuları da herkesin rahatlıkla öğrenebileceği, hatta eğlenceli bir şekilde öğrenebileceğini gösteilecek.

09.10.2023 101